В последните месеци има изключително силна активизация на т.нар. интернет тролове

...
В последните месеци има изключително силна активизация на т.нар. интернет тролове
Коментари Харесай

Троловете у нас лъжат най-вече за войната в Украйна и действията на правителството |

В последните месеци има извънредно мощна активизация на така наречен интернет тролове и подправени вести в България по две съществени тематики: войната в Украйна и дейностите на държавното управление. Това е съобщил президентът на „ Радио Свободна Европа/Радио Свобода “ Джейми Флай на среща с премиера Кирил Петков.

„ Свободна Европа “ ще разшири активността си в България, като ще разчита на публицисти от страната.

Кирил Петков и Джейми Флай са разискали " провокациите, пред които България и Европа се изправят поради войната в Украйна, хибридните офанзиви, подправените вести и даже подправените събития ".

Същевременно премиерът е съобщил, че " с негова заповед от на следващия ден стартира работа междуведомствена работна група по отношение на осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия за отбраната на медиите и плурализма ". С тази цел ще се разискват, да вземем за пример, образования на чиновници на Министерство на вътрешните работи за работа със сигнали, подадени от публицисти.

Във фокуса на работната група ще бъде тематиката и " за оптимизация на активността на институции във връзка с отбраната на публицистите, медийната благосъстоятелност и финансиране им ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР